Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uygulamaya 15 Ocak 2013 tarihinde geçildiÄŸini hatırlatarak, yeni süreci her gün titizlikle takip ettiklerini belirtti.
Söz konusu uygulamanın kağıt israfının önlenmesine ciddi destek saÄŸladığını dile getiren Acar, daha önce kurum ünitelerine getirilen koliler dolusu evraka artık gerek kalmadığını ifade etti.
Acar, Türkiye açısından uygulamanın çok önemli bir geliÅŸme olduÄŸuna dikkati çekerek, bu konuda Avrupa'daki birçok ülkenin Türkiye'yi uygulamada örnek alacağını tahmin ettiklerini söyledi.
Sistemin genel olarak oturduÄŸunu ifade eden Acar, ''15 Ocak'ta geçtiÄŸimiz uygulamayla 110 bin civarında doktorumuz ÅŸifresini aldı. Genel olarak sistem tamamen oturmuÅŸ durumda. Herhangi bir sıkıntımız yok'' dedi.
Eczanelerdeki işlem azaldı
Acar, söz konusu sistemin doktorlar ve eczacılar açısından büyük kolaylıklar saÄŸladığını vurgulayarak, ÅŸunları kaydetti:
''Daha önceden eczanelerimiz hasta geldiÄŸinde 26 ayrı iÅŸlemi, bilgi iÅŸleme girmek zorundaydı. Ama ÅŸu anda bütün ilaçlar, yazılı olarak geldiÄŸi için sadece 6 iÅŸlemde bu iÅŸ bitiriyor. Reçete'nin, e-reçete olarak yazılması da bu alandaki suiistimalleri tamamen ortadan kaldırıyor.
Biz kurum olarak her gün hangi doktor, ne kadar reçete yazmış görebiliyoruz. Gün sonunda istediÄŸimiz bilgileri rahat bir ÅŸekilde alıp, analiz ediyoruz. Bu alanda yaÅŸanan olası suiistimallere anında müdahale etmiÅŸ oluyoruz.''
AA